Jurij Rahimkulov gaat over de gedurfde en artistieke ontwerpen. Met een minimalistische precisie krijgt hij het vet te mengen en worden de ontwerpen eenvoudig en duidelijk.

Mitab was het eerste bedrijf dat mijn ambitie begrijpt en me creatief laat zijn. Ik vind dat het werk wat ze doen alle respect verdient, waarbij ze jonge (onbekende) ontwerpers een kans geven.

– jurij rahimkulov

 

JURIJ RAHIMKULOV

Jurij is oorspronkelijk Russisch en verhuisde naar Zweden om zich onder te dompelen in het ontwerpen. Jurij werd naar een artistieke en creatieve omgeving gebracht. Jurij’s vader was een bekende juwelier in Moskou.

Artistiek belang is duidelijk in Jurij’s ontwerpen terug te vinden. Zijn producten zijn vaak ook geïnspireerd door de beelden en/of schilderijen van de grote kunstenaars.

Jurij’s eerste contact met Mitab was toen hij een student was aan de HDK school in Göteborg. Jurij’s mentor Rutger Andersson (ook een beroemde ontwerper) had zijn tekeningen gezien en bracht Jurij mee voor een ontmoeting met Mitab. De timing was perfect en op de volgende beurs introduceerde Mitab diverse nieuwe producten van de jonge onbekende Jurij Rahimkulov. Onder die producten was er de iconische Mitab Easychair Director die de hele wereld heeft erkend.

Voor meer ontwerpers van Mitab klik hier.

producten

Director sofa
Trio lounge tafel
Toro stoel