Er is een schoonheid in eenvoud. Mitab begrijpt dit echt en zorgt er altijd voor dat ze de moeite en de tijd spenderen om het goed te doen.

– John Astbury

john astbury-2

Ik was altijd gefascineerd door objecten, ze uit elkaar halen om te ontdekken wat er in zat en hoe de dingen in elkaar werden gezet. Deze nieuwsgierigheid en enigszins destructieve kant leidde me uiteindelijk tot het bestuderen van een ontwerp in Zweden. Het vinden van een perspectief dat voldoet aan mijn eigen redenering is waarom en hoe ik ontwerp, het moet goed aanvoelen en er niet alleen goed uitzien. Ik haal inspiratie uit bijna alles wat ik zie, hoor en doe. Elk ontwerp begint met een tekening. Dat is het gemeenschappelijke startpunt voor al mijn werk. Daarna begin ik de elementen af ​​te breken en opnieuw op te bouwen terwijl ik probeer een thema en reden voor het werk te ontdekken en vast te stellen. Zodra ik de redenering heb, krijg ik een combinatie van instinct en analyse bij het definitieve ontwerp. Ik wil iets toevoegen aan een object dat zijn verhaal uitbreidt, wat bijdraagt ​​aan de dialoog. Het vinden van nieuwe verhalen en vocabulaires rond het object biedt mijn wil om te ontwerpen.  

Ik maakte voor het eerst contact met Mitab tijdens de Stockholm furniture fair 2014 in Stockholm op het concept MiPitch met Marcus Torstensson, de ontwerpmanager bij Mitab. Het was niet het gesprek over ontwerp dat ik verwachtte. Uiteindelijk hebben we bijna alles besproken, behalve meubilair; symboliek, instinct, voetbal, mythologie … plus andere onderwerpen die nu verloren zijn gegaan. We hebben sindsdien veel meer over meubels gesproken, maar dit eerste gesprek over al deze verschillende onderwerpen was een interessante en prachtige manier om kennis te maken met het bedrijf. Er is een schoonheid in eenvoud wanneer deze gepaard gaat met kwaliteitsproductie, maar die veel aandacht vereist om te bereiken.

Mitab neemt echt de tijd om ervoor te zorgen dat ze het goed doen.

Voor meer ontwerpers van Mitab klik hier.

Producten

Bow tafel
mitab maps