Afkomstig uit Barcelona, ​​Spanje, beschouwt Emiliana Design Studio zichzelf als actieve
“waarnemer”, aangetrokken door hele gewone dagelijkse situaties en de
verrassing die te vinden is in dingen die elke dag om ons heen gebeuren.

We geloven in gevoel! … We houden van Mitab omdat het een bedrijf is met de waarde van een lange traditie.

– Emiliana design studio

emiliana design studio

We werken heel graag met heel verschillende soorten projecten, materialen en schalen. Dit is iets dat de hele tijd in de studio gebeurt. Een normale situatie zou zijn dat we een verzameling juwelen, chocolade, meubelstukken, behangpatroon, en een tentoonstelling voor een museum of een tijdelijke lichtinstallatie voor de straat tegelijkertijd ontwerpen.

Afhankelijk van het project kan de aanpak van ontwerpen enigszins afwijken. We zijn ervan overtuigd dat een object dat zeer functioneel is, ook zeer esthetisch kan zijn.

Als we werken gebruiken we het idee van spelen. Door te spelen kunnen we dingen vooruit helpen en sommige vooringenomen ideeën uitdagen. We geloven dat het spel voortdurend door de dingen die we creëren. We genieten van “spelen” met concepten, typologieën, materialen, textuur en kleuren.

Ana Mir en Emili Padrós zijn opgeleid aan de Central Saint Martins School of Arts and Design in Londen 1992-1994. In 1996 richtte Ana en Emili Emiliana Design Studio op, gevestigd in Barcelona (Spanje), ze combineren productontwerp, meubels, verlichting, ontwerpruimtes en tentoonstellingen.

Emiliana nam deel aan het MoMA, Museum of Modern Art in New York, tentoonstelling “Safe: Design Takes on Risk” (2005) en “Design and the Elastic Mind” (2008) samengesteld door Paola Antonelli.

Verschillende ontwerpen worden toegevoegd aan de permanente collectie in het kunstmuseum van Indianapolis, Fons Nationale d Art Contemporain van Frankrijk en Museu d’Arts Decoratives van Barcelona. In 2016 zijn ze bekroond met een RedDot designprijs met hun Naoshima-kruk voor het Spaanse merk Ziru.

Voor meer ontwerpers van Mitab klik hier.

Producten

sequenze